27.1.06

Samsung valmistas ereda LCD-ekraani mobiilile


Maailmas kõige rohkem kiletransistor-vedelkristallekraane (TFT-LCD) tootev firma Samsung Electronics teatas, et on välja töötanud 1,72-tollise ülipeegelduva (SR) vedelkristallekraani, mille pilti on selgelt näha ka eredas päikesevalguses. Uue tagasipeegeldusega SR vedelkristalltehnoloogia peegelduvus on kolm korda suurem kui hetkel saadaval olevatel tavapärastel qqVGA resolutsiooniga (128x160 pikslit) mobiiltelefoniekraanidel.

Tehnoloogilise läbimurde saavutamiseks on Samsung Electronics kasutanud konstruktsioonis alumiiniumi asemel suure peegeldusteguriga hõbedat. Samal ajal töötas firma välja uue peegelläätse, mis muudab valguse pikslitesse koondamise protsessi palju efektiivsemaks. Lisaks saab tänu polarisatsiooni- ja värvifiltri paranenud läbistustegurile täielikult ära kasutada 1,72-tollisesse vedelkristallkraani sisenevat valgust.

Et vältida energiatarbe suurenemist, kombineeris Samsung ülipeegeldustehnoloogia tagasipeegeldusega (ekraan on valgustatud nii eest- kui tagantpoolt), mitte ühes suunas (ekraan on valgustatud tagantpoolt) ekraanitehnoloogiaga. Tagasipeegeldusega ekraan kasutab välisvalgust tõhusamalt kui läbipaistev ekraan. Läbipaistva ekraani kasutamine oleks suurendanud seadme energiatarvet.

Samsung Electronics kavatseb uue tehnoloogia järk-järgult kasutusele võtta kõikides firma kõrge resolutsiooniga transreflektorekraanides.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons License.