2.5.05

Nokia uued telefonid


Nokia avalikustas teiste uute mudelite seas muusikafoni, mille abil loodab rinda pista Apple’i ülipopi pleieriga iPod.

Nokia N91 multimeediatelefonis on 4-gigabaidine kõvaketas, mis võimaldab telefoni salvestada kuni 3000 CD-kvaliteediga laulu. Nokia teatel loodab ettevõte saada tänavu suurimaks MP3-pleierite müüjaks.

Nokia lubab, et N91 saab poodidest osta aasta lõpus, kuid ei ole avalikustanud seadme hinda.

Uuringufirma Gartner peaanalüütik Ben Wood kahtlustab, et Nokia jaoks osutub Apple’i ja teiste pleierite valmistajatega võistlemine üle ootuste raskeks.

“Kõik mobiilitootjad jahivad muusikaturgu, aga Apple’iga võistlemine on tõeline väljakutse, sest iPodil on niivõrd tugev ikoonilik disain,” ütles Wood BBC Newsile.

Tema hinnangul võistlevad muusikafonid pigem odavamate, välkmälu kasutavate pleieritega. “Nokia ütleb, et selle seadme kasutajad ei vaja eraldi muusikapleierit, aga ühendatud seadmed toovad alati kaasa kompromissi,” lausus ta.

Pleierivalmistaja Creative ei pea Nokiat eriliseks konkurendiks, ütles Creative’i pressiesindaja. “Seadmete ühendamisel kaotad kvaliteedis,” lausus ta BBC Newsile. “Eraldi seadmed on alati osutunud paremaks.”

Nokia väitel müüb ta juba praegu rohkem kaameratelefone kui fotoaparaatide tootjad digikaameraid.

Nokia tutvustas kolme uue mudeli seas telefoni N90, milles on 2-megapikseline Carl Zeissi objektiiviga fotoaparaat, välklamp, 20x digisuum ja makrovõtte võimalus.

“Me oleme toonud selle teedrajava mitme liigendiga pööra-ja-pildista disainiga mobiiltelefoni lihtsa kasutusvõimaluse ja kõrge kvaliteediga fotograafia,” sõnas Nokia asepresident Juha Putkiranta telefoni tutvustades.

Telefon peaks müügile jõudma suvel.

Wood ütles BBC Newsile, et enne kui inimesed hakkavad telefonis olevaid fotoaparaate kasutama puhkuse-, sünnipäeva- ja pulmafotode tegemiseks, kulub veel tükk aega.

Kolmanda uustulnukana näitas Nokia mudelit N70, mis on kompaktne 2-megapikselise kaameraga varustatud 3G-telefon. Aparaati on sisse ehitatud välklamp ning 20x digisuum. Kasutada saab erinevaid võtterežiime nagu näiteks maastikuvaade, portree, öövõte ja spordivõistlus.

Woodi hinnangul viitab selliste uute telefonimudelite tutvustamine Nokia suunamuutusele.
“Turu kõrgemas osas on Samsung ja Motorola tähelepanu endale tõmmanud,” lausus ta. Nokial pole see õnnestunud ning uute aparaatide tutvustamine annab talle võimaluse taas jõuda tähelepanu keskmesse

1 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Kohe-kohe pidi ka WiFi telefonidesse jõudma. Nendel vist ei ole veel... GSM ja WiFi vaheline "roaming" on varsti kuum teema.

14:23  

Postita kommentaar

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons License.