6.3.06

Stockholmi sissesõit tasuliseks

Stockholm katsetab CNET News.comi teatel IBMi liiklussüsteemi, mis on aidanud vähendada tipptunniliiklust veerandi võrra ning suunanud 40 000 inimest ühistransporti kasutama.

Autojuhid kleebivad tuuleklaasile RFID- ehk raadiosagedustuvastuskiibi, mis annab linna piiri ületamisel teada, millise autoga on tegemist. Linna sisenemisel võtab süsteem auto omaniku arvelt automaatselt tipptunniliikluse maksu maha.

Kiibita autosid tuvastab süsteem numbrimärki lugedes. Selliste autode omanikud saavad tipptunnitasu maksta e-panga kaudu või 7-Eleven poodides.

Maksu tuleb tasuda linna esmaspäevast reedeni poole seitsmest hommikul poole seitsmeni õhtul sisenemisel. Tasu suurus sõltub linna sisenemise kellajast.

Linn on katsetanud katsetab süsteemi seitse kuud ning linnavalitsus otsustab peatselt seejärel otsustatakse rahvahääletusel, kas süsteem jättagi kasutusele.

7 Comments:

Blogger Larko said...

Täpsustuseks nii palju, et mitte ei veel ole ummikmaks seitsmet kuud kehtinud. Sellega alustati 3.1.2006 ja kehtib see juulikuu lõpuni. Ja mitte ei otsusta linnavalitsus kas maks jääb vaid asi pannakse septembrikuul rahvahääletusele. Täpsemaid andmeid maakeeli siin ja siin.

22:47  
Blogger Kristjan Otsmann said...

Larko, aitäh paranduste eest. Kahju, et Rohelise Värava RSS ei toimi...

23:16  
Blogger Larko said...

Võta heaks!

Mulle tuleb RV RSS Bloglinesi läbi. Vähemalt praegu töötab.

23:21  
Blogger Kristjan Otsmann said...

Mu Thunderbird jääbki seda tõmbama... Eks peaks ühel hetkel kätte võtma ja mõne asjalikuma lugeja leidma.

23:29  
Anonymous Anonüümne said...

Mainiks lihtsalt taustaks veel seda, et Londonis kehtib samasugune numbrituvastusega kaamerate abil kesklinna tasulisse alasse sõitmise süsteem juba mitu aastat.

23:03  
Anonymous Anonüümne said...

Link ka: http://www.cclondon.com/imagingandcameras.shtml - mismoodi süsteem töötab ja kuidas nõutakse trahve, sellest on ka juttu.

23:17  
Blogger Larko said...

Stockholmi omad käisidki enne prooviperioodi käivitamist usinasti Londonis luurel.

RSS'ist veel nii palju, et millegipärast ei laeuku Bloglinesi kaudu juba kaks päeva ühegi Blogspot.com'is hostitud blogi RSS, mistõttu neid tuleb reaalselt külastada, et värskeid postitusi näha.

01:27  

Postita kommentaar

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons License.