17.11.05

100-dollariline arvuti


MIT Media Labi teadlased demonstreerisid arengumaade koolilastele mõeldud sajadollarilise sülearvuti katsemudelit, mis peaks müügile saabuma umbes aasta pärast, kirjutas CNET News.com.

Läppar toimib pärast minutilist väntamist 40 minutit must-valges režiimis, mille puhul näeb pilti ka eredas päikesevalguses. Arvutit on võimalik tööle panna ka värvipildirežiimis. Protsessori taktsagedust 500 MHz ning mälumahtu üks gigabait. Opsüsteemina hakkab arvuti kasutama tõenäoliselt Linuxit.

Täiendet: Tuneesi foorumilt raporteerib toimunust Linnar Viik.

2 Comments:

Blogger Larko said...

See tuletab mulle meelde 1970nendaid. Tollal veeti Aafrika ürgmetsadesse pöliselanike "tsiviliseerimise" eesmärgil sarnasalet töötavaid lühilaineraadioid. Umbes sama kaua töötas ühel väntamisel ja asja sisugi oli enam vähem sama. Ega siin ilmas ole vaja midagi uut leiutada.

19:08  
Blogger Kristjan Otsmann said...

Kampaania on igati asjakohane, sest tegemist on olulise asjaga: digitaalne lõhe maailmas on tohutu ning kasvab pidevalt. Kui õnnestub toota sajadollarilist arvutit, on see väike samm digitaalse lõhe ületamisel. Tegelikult peaks arvuti veelgi vähem maksma, sest arengumaade inimeste jaoks on isegi nii odav arvuti ületamatult kallis.

11:02  

Postita kommentaar

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons License.