28.10.05

EMT avab 3G võrgu

EMT saatis just laiali ajakirjanikele pressikutse, milles ootab neid täna kl 12 pressikonverentsile, kus nad teatavad kolmanda põlvkonna ehk 3G võrgu avamisest.

Täiendus: EMT pressiteate kohaselt on nende 3G võrgu andmeedastuskiiruseks kuni 384 kbps. 3G leviga on kaetud suurem osa EMT välilevipiirkonnast Tallinnas. Uutest teenustest pakub EMT videokõne pidamise võimalust, telesaadete vaatamist ning loomulikult andmesideteenuseid.

Videokõne minuti maksab 4,95 krooni ning teleklippide vaatamine edastatava andmemahu, millele võib lisanduda 15-25-kroonine klipi hind. Klipi kvaliteedist sõltuvalt maksab minut klipi edastamist 90 sendist nelja kroonini. Interneti kasutamise hind on sama, mis ennegi.

Kliendid SIM-kaarti välja vahetama ei pea, ainus eeldus on 3G toega aparaadi kasutamine. EMTi võrgus on kasutusel praegu 400 kolmanda põlvkonna aparaati.

Vastavalt litsentsi kasutustingimustele peab EMT katma 2010. aastaks 3G võrguga 30% elanikkonnast tingimusel, et linnades on andmeedastuskiirus vähemalt 144 kbps ja mujal vähemalt 64 kbps.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons License.