12.9.05

eBay ostab Skype'i

nternetioksjonitega tegelev USA firma eBay Inc. on nõustunud ostma Luxembourgis registreeritud internetitelefonifirma Skype Technologies SA, ligikaudu 2,6 miljardi dollari (ligi 33 miljardi Eesti krooni) eest. Summa koosneb rahalisest maksest ning eBay aktsiatest, millele lisandub täiendav potentsiaalsete finantstulemuste põhine osa, teatas Skype.

Ost tugevdab pressiteate kohaselt eBay ülemaailmset oksjoni- ja makseplatvormi, avab mitu uut ärisuunda ja loob ettevõttele uued märkimisväärsed sissetulekuvõimalused. Kokkulepe avab suured võimalused ka Skype’ile, et tugevdada oma liidrirolli internetipõhise kõneside vallas ning pakkuda uusi suhtlemisvõimalusi kogu maailmas. Skype, eBay ja PayPal loovad üheskoos e-kaubanduse ja kommunikatsiooniplatvormi ostjatele ja müüjatele kogu maailmas.

“Suhtlus on e-kaubanduse ja kogukondliku läbikäimise süda,” ütles eBay president ja tegevjuht Meg Whitman. ”Liites kaks juhtivat e-kaubandusplatvormi -- eBay ja PayPali -- internetipõhise kõneside liidriga, oleme me loomas äärmiselt võimsat internetiäri keskkonda.”

Uuendet: CNET News on pannud kokku suurepärase diili ja selle osaliste ülevaate.

3 Comments:

Blogger petskratt said...

olgu siia lisatud hetkel Eestis viibiva ja neljap visioonist-lahendusteni foorumil esineva Ross Mayfield'i pakutav võimalik põhjsendus: http://feeds.feedburner.com/ross?m=1057

16:28  
Blogger Kristjan Otsmann said...

...ja ka Reutersi põhjalik uudis

17:45  
Blogger Kristjan Otsmann said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

17:45  

Postita kommentaar

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons License.