5.5.05

Proovime teha veidi wiki-ajakirjandust

Maailmas kasutatakse üha enam teadmist koondavaid võrgukeskkondi ehk wikisid. Tuntuim neist on ilmselt võrguentsüklopeedia Wikipedia, mis on olemas ka maakeelsena. Tehnokratt ja visionäär Pets Marvet valmistas raadio- ja telesaateid juba mitu aastat tagasi ette avalikus veebis, aga osalejate ring oli ahtake. Aeg ei olnud veel küps.

Nüüd teeme uue katse. Tegin aadressile http://homme.jot.com/ Homme Wiki, milles proovime hakatuseks koos kirjutada kaks artiklit juuninumbrisse. Artiklite tööpealkirjad on “Kuidas pätid häkivad varastatud telefone” ja “Hoolimata väidetavatest ohtudest kasutavad lapsed taskutelefone üha enam”.

Homme Wikisse saab postitada ka ideid selle kohta, mida tahate Hommest lugeda. Postituse juures palun pange kirja, kas annate idee Wiki liikmetele või Homme toimetusele kirjutamiseks või saate artikli meisterdamisega ise hakkama.

Ainsaks osalemise piiranguks on õige nimega registreerumise nõue. Mainin avaldatavate artiklite lõpus kõiki panustajaid soojade tänusõnadega, artiklite autoriks saab Homme Wiki.

Ootan ka lugupeetud ametivendi ja –õdesid oma panust andma, kui teie töölepingud seda ei keela. Kui kellelgi kiiremini ilmuva meedia esindajatest peaks tekkima kiusatus mõnda meie Wiki ideed kasutada, siis ei saa me seda keelata. Aga te rikute sellega Creative Commonsi litsentsi. Mis veel hullem, te tunnistate sellega, et olete meie wiki-kommuunist vähem andekad ajakirjanikud. Mul on halb neid viimast kolme lauset kirjutada, aga lihtsalt ettevaatuse mõttes: et oleks asjad kokku lepitud.

Loodan, et teile meeldib selles eksperimendis osaleda. Kui see läheb hästi, saame juuni Hommest lugeda kahte põnevat lugu. Kui läheb veel paremini, siis sügisel kasutame Wikit juba enamate artiklite puhul.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons License.