31.5.05

Päevalehes blogikataloog

Avastasin Eesti Päevalehest rubriigi blogid. Esmapilgul arvasin, et ohhoo, EPL lubab oma ajakirjanikel ja andunud lugejail blogi kirjutada EPL keskkonnas. Tegelikkuses on sääl viide Urmas Kaju blogile. Loodetavasti tekkib sinna siis korralik kommenteerit blogikataloog.

Postimees, ehk võtaks eeskuju? Unustaks selle piinliku Pulleritsu arvamusjupi, mis ütles, et enamikel ajaveebidel puudub ajakirjandusega seos (võin väita sama moodi, et suuremal osal ajakirjandusest puudub infovajaduse rahuldamisega seos ning inimesed tarbivad üha vähem paberajakirjandust).

Ses suhtes on Pulleritsul õigus, et ajaveebid pole asendanud traditsioonilist meediat (vt Reutersi uudist ja BBC uudist). Samal ajal ajaveebide mõju kasvab pidevalt: Miki-Hiire-maal loeb neli ajakirjanikku viiest ajaveebe. Olen minagi avastanud, et kui vihjan mõnele uudisele, siis mõne minuti või tunni pärast leian selle mõne Eesti online-väljaande külgedelt.

2 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

njah. esiteks väga võimalik, et ylejäänud netiannete toimetajad on lihtsalt laisad ja ei viitsi ingliisi ise ymber panna ning ootavad, millal keegi selle nende eest ära teeb. samas, ei kirjuta sa ka ju mingitele erikuradisalajastele allikatele toetudes. ilmselt kuulub sinu brausimislisti umbes samasugune valik nagu mul (gizmodo, endgadget etc), sest siia jõudes olen ma 90% asjadest/uudistest juba teadmiseks võtnud. aga see epl-i blogide link on tegelikult idiootne. mõningaid seletusi sellele pakub minuti link - http://www.minut.ee/article.pl?sid=05/05/25/082250&mode=nested
võiks ju korralikumalt teha...

09:37  
Blogger Kristjan Otsmann said...

Muidugi ei loe ma salauudiseid :) Olen küll mõelnud sellegi pääle, et riputada kuskile viidakogu üles, asjust, mida loen. Ehk täna võtan ette ja teen ära.

EPL blogide link praegusel kujul on idiootsus, a kui sinna tekitada nt epl ajakirjanike ja pühendunumate kommarite ajaveebid, siis oleks tegemist peris põneva katsetusega, mis võib-olla isegi oleks edukas. Proovimist väärt igal juhul.

10:21  

Postita kommentaar

<< Home

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons License.